به کلاس اچ تی ام ال مقدماتی خوش آمدید!
آموزش کاربردی و در عین حال کامل زبان اچ تی ام ال از حوصله و گاه دانستنی های این وبلاگ خارج است ولی پس از جستجوهای فراوان توانستیم سایتی جامع و مرجع را در این زمینه به شما دوستان معرفی کنیم.سر فصل های دروس را برایتان آورده ام و مشروح دروس را می توانید در سایت مرجع مطالعه بفرمائید.امیدوارم برایتان مفید واقع شود.
یادگیری زبان HTML بسیار ساده است.در این درسها یاد خواهید گرفت که چگونه با کمک HTML صفحات وب ساخته و وب سایت شخصی فارسی و یا وبلاگتان را راه اندازی کنید. مبنای این دروس نسخه 4 استاندارد اچتمل بوده و نکته بسیار مهم این نسخه جداسازی ظاهر از محتوا و انتقال آن به style sheet ها میباشد. لازم به توضیح است که که تاکید دروس و مقالات این راهنما بر فارسی نویسی مطابق استاندارد یونیکد بوده و اولین مجموعه دروس آموزشی ما شامل آموزش مقدماتی HTML بهمراه مثالهای متعدد فارسی نویسی خواهد بود. ادامه این بخش به شرح سرفصل مطالب ارائه شده خواهد پرداخت:
سرفصل مطالب کلاس اچتمل مقدماتی :
مقدمه
در این درس با ویژگیهای فایلهای اچتمل، اجزا تشکیل دهنده آن یعنی عناصر و تگ ها ( Elements & Tags ) و نحوه ایجاد یک فایل ساده اچتمل و نمایش آن در صفحه مرورگرتان (Browser) آشنا خواهید شد.
HTML & WWW
در این درس با مفاهیم وب ( تار عنکبوت جهانی یا World Wide Web ) ، اینترنت، مرورگرها (Browsers) و استانداردهای وب آشنا خواهید شد. همچنین با تفاوتهای مرورگرهای وب ( Web Browsers ) و سرویس دهنده های وب ( Web Servers ) آشنا خواهید شد.
عناصر ( Elements )
یک متن و یا فایل اچتمل از عناصر یا element ها تشکیل میشود و برای ایجاد عناصر از تگ ها یا tags استفاده میشود. در این فصل با عناصر و تگ ها آشنا خواهید شد.
تگ های اصلی ( Basic Tags )
تگ ها ( tags ) اجزا تشکیل دهنده عناصر یا elements های اچتمل هستند و یکی از بهترین روش های یادگیری اچتمل دیدن مثالها و تغییر آنها میباشد. در این فصل با تگ های پایه و مهم آشنا شده و با کمک ادیتور اختصاصی ما و با امکانات فارسی نویسی آن به صورت آنلاین میتوانید به مطالعه و یادگیری مثالها بپردازید.
فــارسی نویسی
در این درس با فارسی نویسی، فارسی سازی و استاندارد یونیکد و نحوه استفاده از ادیتور آنلاین و فارسی این سایت آشنا خواهید شد.
فرمت دهی ( Formatting )
وظیفه گروهی از تگ های اچتمل ظاهر سازی و فرمت دهی(Formatting) و تعیین شکل نمایش متون ( مثلا توپر و bold بودن و یا مورب و ایتالیک بودن ) میباشد و در این درس با این گروه از تگهای formatting آشنا خواهید شد. همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه source یا اصل کدهای اچتمل یک صفحه یا page را ببینید.
نهادها ( Entities )
گروهی از نویسه های ( Character ) اچتمل مانند (<) و یا (>) دارای معنی خاصی ( مثلا نویسه < شروع یک تگ را نشان میدهد. ) در استاندارد اچتمل بوده و برای نمایش آنها در صفحاتتان مستقیما قابل مصرف نمی باشند. در این فصل با این نویسه ها آشنا شده و با کمک Character Entities چگونگی استفاده از این گروه از نویسه ها را فرا خواهید گرفت.
پیوندها ( Links )
در این درس با پیوندها ( Links & Anchors ) ، شناسه های مرتبط مخصوصا href و نحوه به کار گیری آنها آشنا خواهید شد. با کمک لینک هاست که تارعنکبوت یا همان شبکه جهانی ساخته شده است.
جداول ( Tables)
در این درس با مفاهیم جدول ( Table ) ، ردیف یا row ، سلولها یا خانه ها (Cells)، مرز یا border در جداول و عناصر مرتبط مخصوصا TABLE ، TD , TR آشنا خواهید شد. جداول کمک شایانی در نمایش اطلاعات بصورت ردیفی و ستونی میکنند.
فریمها ( Frames )
در این درس با مفاهیم فریم ( Frame ) و عناصر مربوطه مخصوصا Frame و Frameset آشنا خواهید شد. با کمک فریمها میتوان صفحه Browser را به چند Window تقسیم کرده و در هر قسمت صفحه خاصی را نمایش داد.
فهرستها ( Lists )
این درس شما را با نحوه نمایش فهرستها ( List ) ، انواع فهرستها و تگ های مربوطه آشنا خواهد ساخت.
فرمها ( Forms )
از طریق استفاده از تگ های فرم ( form ) قادر به دریافت اطلاعات از بازدیدکنندگان صفحاتتان و یا تبادل اطلاعات بین صفحات مختلف خواهید شد. با کمک این گروه از تگ ها قادر به نمایش باکسهای ورود اطلاعات متن (text fields) ، چک باکسها (check-boxes) ، رادیو باتونها (radio-buttons) و ... شده و همچنین امکان گذاشتن دکمه های ارسال (submit button) و یا حذف (reset) را خواهید داشت. این فصل با شرح تگ های form و input و ... به چگونگی ایجاد ارتباط با بازدیدکنندگان و گرفتن اطلاعات از آنها خواهد پرداخت.
تصاویر ( Images )
در این درس با عنصر img و چگونگی نمایش تصاویر و همچنین تنظیم محل آنها آشنا خواهید شد.
پس زمینه ( Background )
در این درس با چگونگی نمایش تصاویر و یا تعیین رنگ پس زمینه آشنا خواهید شد.
مثالهای اچتمل
با استفاده از دهها مثال موجود در این سایت و با کمک ادیتور HTML ما براحتی قادر به نوشتن کدهای HTML و دیدن نتایچ در مرورگرتان خواهید بود، آزمایش کنید!
مراجع
فهرستی کامل از منابع و مرجعهای مختلف شما را در یافتن پاسخ سؤالهایتان یاری خواهد داد. در این صفحه فهرستی کلمل از سایتهای مرجع و آموزشی اچتمل را خواهید دید. فرهنگ لغت واژه های فنی نیز در این بخض قرار دارد.
منبع:khaterat.com